Skip to main content

Time to Chilli

Ons ruime aanbod van Pepers, uit eigen zaad getrokken en ready to go!

Nu te koop voor €5 per plantje!

Bhut Jolokia Red

Met deze hete peper zaden kweekt u hele hete pepers. De Bhut Jolokia Red heeft méér dan 1 miljoen scoville! 

Zet de peperplant op een warme plaats voor een optimale productie.

Bohemian Shark

Dit is een kruising uit Bob’s tuin van de Bohemian Goat en de Red Shark. Killer combo!

Goat’s weed

Deze soort komt oorspronkelijk uit Venezuela.
Goat’s Weed draagt langwerpige, puntige vruchten
die ongeveer 5 tot 7 cm lang worden. Ze rijpen in
een periode van ongeveer 90 tot 100 dagen van
groen naar oranje, rood, zwart.

De heel productieve plant wordt ongeveer 90 tot 120 cm hoog en krijgt witte bloemen. De bladeren en stengels zijn bedekt met zilveren haren.

De vruchten hebben een licht fruitige smaak.
Scoville: ± 30.000

Bob’s Choco?

Dit is ook weer een surprise uit eigen tuin,
super lekker voor in de chili con carne!
Flame On!

Orange Blob

Deze knaloranje blob is een super geslaagde combi uit de immens brede genenpool der chilli soorten.

Gemakkelijk te telen, sterke middelgrote plant, geeft prachtige pods in grote hoeveelheden, super lekker fruitig dik vruchtvlees,
straf heet maar net niet té,
met de aller, aller, allermooiste
kleur die er is.

Jalapeño

De jalapeño is een middelgrote chilipeper die tot de groep Capsicum annuum behoort en sterk verwant is aan de paprika en de cayennepeper.
De plant is ongeveer anderhalve meter hoog; de vruchten zijn een kleine 10 cm lang. De jalapeño is vernoemd naar de Mexicaanse stad Xalapa. Op de Scovilleschaal scoort hij tussen de 1.000 en de 50.000 wat betreft scherpte.

Carolina Reaper

De Carolina Reaper is de heetste peper ter wereld!
Naast de hele hete smaak, is de peper ook herken baar aan zijn fruitige smaak. De peper staat op #1 sinds het in 2013 door het
Guinness World Records uitgeroepen werd tot heetste peper. De Reaper is gecultiveerd door de Amerikaanse kwekerEd Currie. Dezelfde kweker verklaarde dat hij een Pepper X heeft ontwikkeld die twee keer zo heet is als de Carolina Reaper, maar het Guinness World Records en andere
officiële instanties bevestigen dit tot zo ver nog niet. Vandaar dat de Carolina Reaper nog officieel de heetste peper is.

Waarschuwing: Wees voorzichtig met het bereiden
en verwerken van deze extreem hete peper!

Trinidad Scorpion Red

De Trinidad Scorpion Red krijgt soms een kleine stekel, vandaar de naam. Het is een extreem hete peper, die oorspronkelijk uit Trinidad komt. De pepers verkleuren tijdens de rijping van groen naar oranje en worden uiteindelijk rood.

7Pot Bubblegum Purple Mamp

Prachtige variëteit 7Pot Bubblegum Purple Mamp van Italiaanse oorsprong. ‎Zeer productieve plant met donkere bladeren, de peulen rijpen zwart en blijven volledig deze kleur behouden.

‎De hitte is niet invasief, een intense,fruitige en langdurige smaak... ‎
‎Typerend voor een BBG7 variant!

Purple UFO

Een mild hete chilipeper in de vorm van een ufo, ongeveer dan: dat is de purple ufo!

Deze fraaie, decoratieve peper rijpt van diep paars naar rood, maar kan ook geel,  oranje, crème en bijna roze worden. De vruchten worden vier  bij drie centimeter en smaken licht naar appel.

De planten zijn eenvoudig te onderhouden en worden in een pot ongeveer een meter hoog.

Soort: Capscium Annuum

Fruit Gom

Dit is een super mooie plant, de bladeren en stengels zijn bijna zwart. Deze plant kan erg hoog worden. Het is een flinke gever.

Big Green Mama

De mosterd-variant van de Big Black Mama.
Even gevaarlijk lekker!

Big Black Mama

Een super hete peper, die door Troy Primeaux is gecreëerd. Troy is een tuinder en heeft ook 7 Pod Primo tot stand bracht. Big Black Mama is een kruising tussen Naga Morich en 7 Pod Douglah. De plant kan meer dan een meter hoog worden en is zeer productief. De pepers zijn behoorlijk groot, hebben vele bulten en worden donkerbruin.

Soort: Capsicum Chinense

Bhut Jolokia Purple

Deze paarse peper is een natuurlijke variant van de rode hitte-koning, net zo (extreem) heet en rijpt uiteindelijk naar dieprood!

De Bhut Jolokia Peper ook wel genoemd de Ghost Pepper (“Spookpeper”) komt uit het Noord-Oosten van India en is waarschijnlijk een van de heetste pepers ooit gemeten door de Scoville schaal. 

Jamaican Hot Yellow

Met zijn caraïbische oorsprong ben je met een habanero verzekerd van enorm veel smaak. De planten zijn prachtig en duidelijk te onderscheiden
van de andere pepersoorten door het grote blad en de gedrongen groei.

Vanwege hun rimboe-roots vragen ze om heel veel zon. Om ze in ons kikkerland te kweken zaai ik ze al vroeg in januari. Met extra TL-licht geef ik ze een kleine voorsprong, zodat ze aan het einde van de zomer volhangen met lekker heet fruit. 

• 100.000 - 400.000 scoville
• plant ± 100 cm hoog
• vroeg zaaien, heeft veel zon nodig

Red Shark

Red Shark chili zaden‎‎ voor een pittige oogst. Een kruising tussen een Carolina Reaper Red en de Pimenta Da Neyde. De vruchten zijn zeer scherp en rijpen felrood. De plant is zeer productief en ziet er prachtig uit, met de donkere bladeren en de lavarode vruchten.

Zoet en fruitig met hoge scherpte.

Trinidad Perfume

Dit type chili lijkt op de Habanero, maar is niet scherp. Door zijn vverrukkelijke aroma en rokerige smaak is hij ideaal om Caribische en vele andere gerechten smaak te geven.
Deze grote plant geeft, ongeveer 85 dagen na het verpotten, een rijke oogst aan pepers die gedurende het rijpingsproces van groen naar oranjegeel kleuren.

Soort: Capsicum Annuum

Meer informatie over pepers?

Bel of mail ons en we helpen je graag verder!